Sistemul CAD/CAM Cerec

Sistemul CAD/CAM Cerec

sistemul cad camEste o tehnologie ce presupune prepararea restaurarilor ceramice direct in cabinet, in timp ce pacientul se afla pe scaunul stomatologic.

 

In acest fel, pacientii beneficiaza de economie de timp, precizie, restaurari biocompatibile, estetica superioara si rezistenta. In prima etapa medicul stomatolog va prepara dintele, apoi va capta imaginile cu ajutorul amprentei optice. In continuare se vor trasa limitele preparatiei, iar informatia va fi trimisa unitatii de frezare.

 

Cu ajutorul proprietatilor acestui sistem, restaurarea va fi realizata incat sa restabileasca forma si functiile dintelui inlocuit, fiind o procedura minim invaziva, ce salveaza mai multa structura dentara decat preparatiile conservatoare.

Dintele rezultat va arata natural, va avea aceeasi rezistenta ca si restul dintilor, iar pacientul nu va resimti nicio sensibilitate post-tratament.

 

 

CEREC - este o tehnologie ce presupune prepararea restaurarilor ceramice direct in cabinet, in timp ce pacientul se afla pe scaunul stomatologic. Procedura CEREC a fost dezvoltata la Universitatea din Zurich si a fost implementata cu succes in cabinetele stomatologice din 1985, iar de atunci peste 8 milioane de pacienti au fost tratati cu ajutorul acestui sistem. Cu o istorie ce depaseste 25 de ani si cu milioane de restaurari create, reprezinta de departe standardul de aur in protetica CAD/CAM de cabinet. Acest sistem se utilizeaza de catre medicul dentist si cu ajutorul sau se realizeaza lucrari dentare fara metal– coroane totale pe dintii frontali si laterali, coroane partiale, fatete, incrustatii intr-o singura programare, cu o precizie micronica.

Studiile clinice pe termen lung demonstrează că - în termeni de durabilitate - restaurarile CEREC sunt cel putin echivalente cu restaurările de aur.

Procedura de tratare CEREC înseamnă:

- In prima etapa medicul stomatolog va prepara dintele, apoi va capta imaginile cu ajutorul amprentei optice. In continuare se vor trasa limitele preparatiei, iar informatia va fi trimisa unitatii de frezare.

- Urmeaza frezarea blocului ceramic in doar cateva minute, iar restaurarea va fi gata pentru cimentare.

- Aceasta va restabili forma si functiile dintelui inlocuit, fiind o procedura minim invaziva, ce salveaza mai multa structura dentara decat preparatiile conservatoare.

- Dintele rezultat va arata natural, va avea aceeasi rezistenta ca si restul dintilor. Pacientul nu va resimti nicio sensibilitate post-tratament.

Beneficiile acestui sistem:

- Nu necesita perioade lungi de așteptare. Deoarece restaurările CEREC pot fi plasate imediat, aveți nevoie doar de o programare si veți beneficia de restaurari dentare care au demonstrat durabilitatea in timp.

- Material biocompatibil, fara continut de metal

- Aspect estetic real

- Confera rezistenta

- Fara amprente incomode

- Nu necesita coroane temporare

- Minim invaziv - reducerea minima a structurii dentare

Parerile pacientilor nostri

"In trecut, aveam o adevarate anxietate in privinta tratamentelor stomatologice. Astfel, am neglijat ingrijirea dintilor datorita temerii de durere si disconfort, dar in urma consultatiei la clinica Biodent Professional, mi-am dat seama ca nu aveam niciun motiv pentru a ma teme. Modul de lucru a fost destins si comod, incat am si uitat pentru ce ma aflam acolo. Voi avea nevoie de un tratament complex in viitor si voi reveni cu incredere de fiecare data."

Marin C.

"Am fost foarte incantata de prima vizita si am decis sa-mi continui tratamentul la aceasta clinica.

In primul rand locatia este usor de gasit, personalul de la receptie primitor si politicos, iar medicii lucreaza intr-o maniera atenta si lipsita de durere.

Il recomand calduros prietenilor si familiei mele."

Iulia S.

  • Ortodontie
  • Implantologie
  • Cosmetica dentara

Ortodontie in Clinica Biodent

Ortodontia reprezinta prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare.
Terapia ortodontica vizeaza depistarea unor obiceiuri vicioase sau pozitionari incorecte ale dintilor pentru asigurarea unui optim functional si estetic.
Sunt utilizate aparatele ortodontice, ce se aplica pe dinti pentru asigurarea dezvoltarii armonioase a aparatului dento-maxilar.
Cu cat diagnosticarea are loc mai devreme, cu atat tratamentul are parte de un succes mai mare.

Serviciul de implantologie Biodent

Implanturile sunt realizate dintr-un material biocompatibil, inserate in osul alveolar pentru a inlocui dintii lipsa. Ele servesc ca o ancora pentru coroanele dentare. Pot inlocui unul sau mai multi dinti absenti sau pot reprezenta o alternativa la protezele mobile.
Implanturile confera un aspect natural al dintilor, au o rezistenta crescuta in timp, fiind foarte stabile si confortabile, comparativ cu alternativele traditionale.

Estetica dentara Biodent

Un zambet stralucitor are numeroase efecte benefice asupra increderii in sine si a relatiilor interpersonale.

Stomatologia estetica rezolva fara complicatii nemultumirile legate de culoare, pete colorate, pozitii inestetice ale dintilor, prin metode minim sau deloc invazive: albire, fatetari ceramice, bonding, modelarea conturului gingival, coroane dentare estetice, redresari ortodontice.