Tratamentul leziunilor carioase

cariiAtat la adulti, cat si la copii, se utilizeaza compozite fotopolimerizabile si glass ionomeri cu eliberare lenta de Fluor, pentru tratarea dintilor afectati de carii, sigilarea molarilor la copii sau prevenirea cariilor secundare.

 

Obturatiile fizionomice

Atunci cand un dinte prezinta o carie, medicul dentist va indeparta suprafata compromisa si o va inlocui cu un material de aceeasi culoare cu a dintilor adiacenti. Aceste obturatii asigura o buna rezistenta in timp, si o estetica ridicata datorita aspectului asemanator cu a smaltului natural.

 

Inlay/Onlay

Reprezinta o abordare restaurativa, mult mai conservatoare fata de coroanele integral ceramice. Acestea sunt folosite in cazul dintilor cu o lipsa de substanta dentara mica spre moderata sau in cazul dintilor fracturati.

 

Denumirea de “inlay” se refera la procedura utilizata in cazul in care materialul este limitat la centrul dintelui, in timp ce “onlay” defineste situatia in care materialul aplicat se va extinde, incluzand si marginile dintelui.

 

Aceste restaurari au multiple beneficii: aspectul natural, fiind asemanatoare cu structura naturala a dintelui; potrivirea perfecta, fiind aplicate dupa confectionarea unei amprente; rezistenta ; reducerea minima a structurii dentare, conservand in acelasi timp structura sanatoasa, neafectata de carie. Acestea pot fi realizate intr-o singura sedinta, cu ajutorul sistemului CAD/CAM Cerec.  

Parerile pacientilor nostri

"In trecut, aveam o adevarate anxietate in privinta tratamentelor stomatologice. Astfel, am neglijat ingrijirea dintilor datorita temerii de durere si disconfort, dar in urma consultatiei la clinica Biodent Professional, mi-am dat seama ca nu aveam niciun motiv pentru a ma teme. Modul de lucru a fost destins si comod, incat am si uitat pentru ce ma aflam acolo. Voi avea nevoie de un tratament complex in viitor si voi reveni cu incredere de fiecare data."

Marin C.

"Am fost foarte incantata de prima vizita si am decis sa-mi continui tratamentul la aceasta clinica.

In primul rand locatia este usor de gasit, personalul de la receptie primitor si politicos, iar medicii lucreaza intr-o maniera atenta si lipsita de durere.

Il recomand calduros prietenilor si familiei mele."

Iulia S.

  • Ortodontie
  • Implantologie
  • Cosmetica dentara

Ortodontie in Clinica Biodent

Ortodontia reprezinta prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare.
Terapia ortodontica vizeaza depistarea unor obiceiuri vicioase sau pozitionari incorecte ale dintilor pentru asigurarea unui optim functional si estetic.
Sunt utilizate aparatele ortodontice, ce se aplica pe dinti pentru asigurarea dezvoltarii armonioase a aparatului dento-maxilar.
Cu cat diagnosticarea are loc mai devreme, cu atat tratamentul are parte de un succes mai mare.

Serviciul de implantologie Biodent

Implanturile sunt realizate dintr-un material biocompatibil, inserate in osul alveolar pentru a inlocui dintii lipsa. Ele servesc ca o ancora pentru coroanele dentare. Pot inlocui unul sau mai multi dinti absenti sau pot reprezenta o alternativa la protezele mobile.
Implanturile confera un aspect natural al dintilor, au o rezistenta crescuta in timp, fiind foarte stabile si confortabile, comparativ cu alternativele traditionale.

Estetica dentara Biodent

Un zambet stralucitor are numeroase efecte benefice asupra increderii in sine si a relatiilor interpersonale.

Stomatologia estetica rezolva fara complicatii nemultumirile legate de culoare, pete colorate, pozitii inestetice ale dintilor, prin metode minim sau deloc invazive: albire, fatetari ceramice, bonding, modelarea conturului gingival, coroane dentare estetice, redresari ortodontice.