Protetica

Protetica

Protetica dentara acopera in totalitate situatiile clinice ce pot aparea datorita lipsei dintilor, beneficiind de aportul unui laborator cu dotare tehnica moderna si folosirea unor materiale de ultima generatie, precum sistemul CAD/CAM Cerec, ce realizeaza restaurarile integral ceramice intr-o singura sedinta.

 

Sistemul CAD/CAM Cerec

Este o tehnologie ce presupune prepararea restaurarilor ceramice direct in cabinet, in timp ce pacientul se afla pe scaunul stomatologic. In acest fel, pacientii beneficiaza de economie de timp, precizie, restaurari biocompatibile, estetica superioara, rezistenta, fiind o procedura minim invaziva, ce salveaza mai multa structura dentara decat preparatiile conservatoare.

protetica 1

Coroanele dentare din portelan si zirconiu

protetica 2Acopera intreaga suprafata a unui dinte, fiind realizate atunci cand fracturile sau cariile au distrus o portiune prea mare din suprafata dentara, ce nu mai poate fi reconstituita prin aplicarea unei plombe.

Coroanele sunt indicate consecutiv unui tratament de canal, ele refacand functiile si aspectul dintelui.

Puntile dentare

protetica 3Sunt metode de tratament folosite pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, atunci cand spatiul liber este marginit in ambele parti de dinti.

Zona lasata libera de dintele absent poate deveni periculoasa pentru sanatatea orala, deoarece se poate modifica inclinarea dintilor adiacenti, pot aparea probleme legate de muscatura sau de vorbire.
Puntile dentare ajuta in atenuarea acestor probleme prin folosirea dintilor inconjuratori drept sprijin pentru a plasa un dinte artificial.

Sunt utilizate 2 tipuri de punti dentare: puntea fixa traditionala, in cadrul careia sunt plasate coroane din ceramica pe dintii vecini spatiului edentat, acestea sustinand si dintele lipsa, si puntea dentara cu extensie, aplicata atunci cand exista dinti doar pe o parte a spatiului lipsa, in zone cu forte masticatorii reduse, precum dintii frontali.

Protezele mobile

protetica 4Se impart in proteze partiale sau totale. Protezele partiale se anexeaza de dintii existenti pe arcade, fiind restaurari dentare ce pot fi detasate din cavitatea orala.

Ele refac functia de vorbire, masticatie si estetica, functii alterate in urma lipsei dintilor. Protezele totale se confectioneaza atunci cand nu mai exista niciun dinte prezent pe arcade.

Ele se bazeaza pe suportul din partea tesuturilor moi de a le stabiliza sau pe insertia unor implanturi.

Proteza scheletata

protetica 5Este o metoda eficienta de reabilitare a spatiilor edentate. Aceasta cuprinde o parte fixa, care se ataseaza de dintii restanti, si o parte mobilizabila, care va adera de partea fixa.

Proteza scheletata este in acelasi timp stabila in timpul vorbirii si masticatiei, dar poate fi indepartata din cavitatea orala in scopul igienizarii.

Parerile pacientilor nostri

"In trecut, aveam o adevarate anxietate in privinta tratamentelor stomatologice. Astfel, am neglijat ingrijirea dintilor datorita temerii de durere si disconfort, dar in urma consultatiei la clinica Biodent Professional, mi-am dat seama ca nu aveam niciun motiv pentru a ma teme. Modul de lucru a fost destins si comod, incat am si uitat pentru ce ma aflam acolo. Voi avea nevoie de un tratament complex in viitor si voi reveni cu incredere de fiecare data."

Marin C.

"Am fost foarte incantata de prima vizita si am decis sa-mi continui tratamentul la aceasta clinica.

In primul rand locatia este usor de gasit, personalul de la receptie primitor si politicos, iar medicii lucreaza intr-o maniera atenta si lipsita de durere.

Il recomand calduros prietenilor si familiei mele."

Iulia S.

  • Ortodontie
  • Implantologie
  • Cosmetica dentara

Ortodontie in Clinica Biodent

Ortodontia reprezinta prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare.
Terapia ortodontica vizeaza depistarea unor obiceiuri vicioase sau pozitionari incorecte ale dintilor pentru asigurarea unui optim functional si estetic.
Sunt utilizate aparatele ortodontice, ce se aplica pe dinti pentru asigurarea dezvoltarii armonioase a aparatului dento-maxilar.
Cu cat diagnosticarea are loc mai devreme, cu atat tratamentul are parte de un succes mai mare.

Serviciul de implantologie Biodent

Implanturile sunt realizate dintr-un material biocompatibil, inserate in osul alveolar pentru a inlocui dintii lipsa. Ele servesc ca o ancora pentru coroanele dentare. Pot inlocui unul sau mai multi dinti absenti sau pot reprezenta o alternativa la protezele mobile.
Implanturile confera un aspect natural al dintilor, au o rezistenta crescuta in timp, fiind foarte stabile si confortabile, comparativ cu alternativele traditionale.

Estetica dentara Biodent

Un zambet stralucitor are numeroase efecte benefice asupra increderii in sine si a relatiilor interpersonale.

Stomatologia estetica rezolva fara complicatii nemultumirile legate de culoare, pete colorate, pozitii inestetice ale dintilor, prin metode minim sau deloc invazive: albire, fatetari ceramice, bonding, modelarea conturului gingival, coroane dentare estetice, redresari ortodontice.