Profilaxie

profilaxieAceasta etapa se refera la masurile luate pentru a preveni diferitele afectiuni dentare, inainte ca acestea sa apara, iar apoi sa fie tratate.

Aceste proceduri reduc riscul dezvoltarii bolilor gingivale sau ale dintilor si constau in principal in detartrajul si periajul profesional, alaturi de investigarea amanuntita a cavitatii bucale, in scopul detectarii timpurii a altor afectiuni care necesita tratament.

In cazul in care se constata diferite tulburari ale articulatiei temporo-mandibulare datorita scrasnirii dintilor in timpul somnului, se vor realiza gutiere pentru a fi purtate noaptea.

Profilaxia dentara este cea mai simpla si cea mai ieftina metoda de tratament. Primul pas important in profilaxie il reprezinta vizita periodica la medicul dentist, chiar daca pacientul nu observa anumite probleme dentare. Profilaxia este sustinuta, de asemenea, de modul in care fiecare persoana isi respecta si aplica procedurile simple de igiena orala: igiena dentara zilnica (perierea dintilor) si igiena dentara profesionala, recomandata la fiecare 6 luni (detectarea si indepartarea placii bacteriene, fluorizarea locala si sigilarea santurilor si fosetelor, detartraj si periaj profesional, control periodic).

Parerile pacientilor nostri

"In trecut, aveam o adevarate anxietate in privinta tratamentelor stomatologice. Astfel, am neglijat ingrijirea dintilor datorita temerii de durere si disconfort, dar in urma consultatiei la clinica Biodent Professional, mi-am dat seama ca nu aveam niciun motiv pentru a ma teme. Modul de lucru a fost destins si comod, incat am si uitat pentru ce ma aflam acolo. Voi avea nevoie de un tratament complex in viitor si voi reveni cu incredere de fiecare data."

Marin C.

"Am fost foarte incantata de prima vizita si am decis sa-mi continui tratamentul la aceasta clinica.

In primul rand locatia este usor de gasit, personalul de la receptie primitor si politicos, iar medicii lucreaza intr-o maniera atenta si lipsita de durere.

Il recomand calduros prietenilor si familiei mele."

Iulia S.

  • Ortodontie
  • Implantologie
  • Cosmetica dentara

Ortodontie in Clinica Biodent

Ortodontia reprezinta prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare.
Terapia ortodontica vizeaza depistarea unor obiceiuri vicioase sau pozitionari incorecte ale dintilor pentru asigurarea unui optim functional si estetic.
Sunt utilizate aparatele ortodontice, ce se aplica pe dinti pentru asigurarea dezvoltarii armonioase a aparatului dento-maxilar.
Cu cat diagnosticarea are loc mai devreme, cu atat tratamentul are parte de un succes mai mare.

Serviciul de implantologie Biodent

Implanturile sunt realizate dintr-un material biocompatibil, inserate in osul alveolar pentru a inlocui dintii lipsa. Ele servesc ca o ancora pentru coroanele dentare. Pot inlocui unul sau mai multi dinti absenti sau pot reprezenta o alternativa la protezele mobile.
Implanturile confera un aspect natural al dintilor, au o rezistenta crescuta in timp, fiind foarte stabile si confortabile, comparativ cu alternativele traditionale.

Estetica dentara Biodent

Un zambet stralucitor are numeroase efecte benefice asupra increderii in sine si a relatiilor interpersonale.

Stomatologia estetica rezolva fara complicatii nemultumirile legate de culoare, pete colorate, pozitii inestetice ale dintilor, prin metode minim sau deloc invazive: albire, fatetari ceramice, bonding, modelarea conturului gingival, coroane dentare estetice, redresari ortodontice.