Estetica dentara

Estetica dentara

Cosmetica dentara este un concept promovat de catre medicii dentisti ca urmare a evolutiilor tehnologice si sociale. Aceasta pune un accent deosebit asupra aspectului fizic dentar si necesita, pe langa acumularea de cunostinte amanuntite si un ochi artistic.

Presupune procedurile dentare ce imbunatatesc aspectul zambetului. Un zambet stralucitor are numeroase efecte benefice asupra increderii in sine si a relatiilor interpersonale.

Stomatologia estetica rezolva fara complicatii nemultumirile legate de culoare, pete colorate, pozitii inestetice ale dintilor, prin metode minim sau deloc invazive: albire, fatetari ceramice, bonding, modelarea conturului gingival, coroane dentare estetice, redresari ortodontice. 

Albire dentara

albireAlbirea - odata cu trecerea timpului, smaltul se uzeaza si astfel dispare din stralucirea dintilor. Pe langa aceasta cauza, la colorarea dintilor mai contribuie si diferiti factori externi, cum ar fi consumul excesiv de cafea, ceai, alimente bogate in coloranti alimentari sau efectele secundare ale unor medicamente precum tetraciclina.

Exista 2 metode folosite pentru restaurarea aspectului natural al dintilor.


Prima optiune este albirea in cabinet, care ofera o schimbare evidenta a nuantei dentare intr-o perioada scurta de timp, in mai putin de o ora.

Procedura este eficienta, rapida si sigura; aceasta presupune aplicarea unui gel pe suprafata dintelui, in prealabil gingiile fiind protejate cu o bariera rasinica. Activarea gelului se face cu ajutorul unui laser de mica albire 2putere. 


A doua varianta este albirea la domiciliu. In acest caz, concentratia ingredientului activ este mai redusa, iar gutierele trebuie purtate o perioada mai lunga de timp, 7 pana la 10 nopti.

Medicul stomatolog va recomanda solutia potrivita pentru dumneavoastra.

Fatetele ceramice

fateteFatetele ceramice acopera suprafata externa a unui dinte pentru a-i imbunatati aspectul.

Acestea sunt utile in cazul existentei unui spatiu inestetic intre doi dinti frontali (strungareata), a dintilor fracturati sau colorati in urma tratamentului de canal.

Fatetele ceramice pot fi preparate cu ajutorul laboratorului de tehnica dentara sau intr-o singura sedinta, utilizand sistemul CAD/CAM Cerec.

Bonding

bondingBonding presupune acoperirea micilor fracturi coronare prin aplicarea unui material compozit.

Aceasta procedura este mai rapida decat prepararea unor fatete dentare, dar are indicatii reduse, precum mici imbunatatiri estetice asupra dintilor.

Bondingul necesita sacrificarea unei cantitati minime de smalt din structura dentara, dar are o durata mai mica de rezistenta si de pastrare in timp a culorii.

Aplicarea bijuteriilor dentare

bijuteriiAplicarea bijuteriilor dentare reprezinta un mijloc de infrumusetare a dintilor si zambetului, care cu siguranta ii va fermeca pe cei din jur.

Se pot folosi bijuterii din aur sau cristale Swarovski, ce se aplica pe suprafata dintelui, fara slefuirea acestuia, cu ajutorul unui adeziv.

Procedura este lipsita de durere, nu afecteaza dintele si pot fi indepartate sau inlocuite de catre medic atunci cand dumneavoastra decideti.

Sunt perfecte pentru cei ce vor un plus de stralucire si eleganta.

Parerile pacientilor nostri

"In trecut, aveam o adevarate anxietate in privinta tratamentelor stomatologice. Astfel, am neglijat ingrijirea dintilor datorita temerii de durere si disconfort, dar in urma consultatiei la clinica Biodent Professional, mi-am dat seama ca nu aveam niciun motiv pentru a ma teme. Modul de lucru a fost destins si comod, incat am si uitat pentru ce ma aflam acolo. Voi avea nevoie de un tratament complex in viitor si voi reveni cu incredere de fiecare data."

Marin C.

"Am fost foarte incantata de prima vizita si am decis sa-mi continui tratamentul la aceasta clinica.

In primul rand locatia este usor de gasit, personalul de la receptie primitor si politicos, iar medicii lucreaza intr-o maniera atenta si lipsita de durere.

Il recomand calduros prietenilor si familiei mele."

Iulia S.

  • Ortodontie
  • Implantologie
  • Cosmetica dentara

Ortodontie in Clinica Biodent

Ortodontia reprezinta prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare.
Terapia ortodontica vizeaza depistarea unor obiceiuri vicioase sau pozitionari incorecte ale dintilor pentru asigurarea unui optim functional si estetic.
Sunt utilizate aparatele ortodontice, ce se aplica pe dinti pentru asigurarea dezvoltarii armonioase a aparatului dento-maxilar.
Cu cat diagnosticarea are loc mai devreme, cu atat tratamentul are parte de un succes mai mare.

Serviciul de implantologie Biodent

Implanturile sunt realizate dintr-un material biocompatibil, inserate in osul alveolar pentru a inlocui dintii lipsa. Ele servesc ca o ancora pentru coroanele dentare. Pot inlocui unul sau mai multi dinti absenti sau pot reprezenta o alternativa la protezele mobile.
Implanturile confera un aspect natural al dintilor, au o rezistenta crescuta in timp, fiind foarte stabile si confortabile, comparativ cu alternativele traditionale.

Estetica dentara Biodent

Un zambet stralucitor are numeroase efecte benefice asupra increderii in sine si a relatiilor interpersonale.

Stomatologia estetica rezolva fara complicatii nemultumirile legate de culoare, pete colorate, pozitii inestetice ale dintilor, prin metode minim sau deloc invazive: albire, fatetari ceramice, bonding, modelarea conturului gingival, coroane dentare estetice, redresari ortodontice.