Chirurgie

chirurgie2Chirurgia orala - este aria medicinii care se ocupa cu studiul, prevenirea si tratamentul chirurgical al afectiunilor dento-parodontale. Aceasta cuprinde chirurgia endodontica - rezectia apicala, preprotetica - extractii dentare, accidente de eruptie ale dintilor si incluzii dentare, chirurgia parodontala cu regenerare osoasa si tisulara ghidata, inserarea implanturilor dentare, precum si chirurgia plastica gingivala.

Rezectia apicala - este o metoda chirurgicala conservatoare, ce consta in extirparea varfului radacinii impreuna cu tesutul inconjurator infectat. Aceasta procedura este indicata in cazul problemelor anatomice care impiedica efectuarea tratamentului de canal si sterilizarea acestuia, in cazul fracturilor orizontale ale radacinii, leziuni periapicale mari, obstacole pe lungimea canalui radicular.

Extractia dentara - consta in indepartarea unui dinte bolnav, care provoaca si intretine procese patologice, ce nu pot fi rezolvate prin tratamente conservatoare.

Chirurgia parodontala - utilizarea terapiei cu laser este o alternativa la tratamentele conventionale, cu multiple beneficii pentru pacient. Laserul nu îndeplineşte doar funcţii chirurgicale, ci stimulează vindecarea, şi contribuie la dispariţia rapidă a inflamaţiilor. Terapia laser reprezinta o varianta minim invaziva de tratament a bolii parodontale, prin indepartarea tesutului infectat din pungile parodontale si eliminarea biofilmului microbian. Aplicaţiile diverse ale terapiei cu laser sunt apreciate de pacienţi, cu cât ele provoacă dureri vizibil mai mici.

Inserarea implanturilor dentare - procedura unui implant dentar implica inlocuirea unui dinte deteriorat sau a unuia lipsa cu un dinte artificial care arata si se comporta exact ca un dinte natural. Este necesara plasarea pe cale chirurgicala a implantului dentar in osul maxilar, care sa se comporte ca si radacina a dintilor lipsa. Medicii nostri dentisti pot recomanda insertia unui implant dentar in cazul in care pacientul nu vrea sa poarte o proteza ori are unul sau mai multi dinti lipsa. Operatia este optima pentru cei care au maxilarul pe deplin dezvoltat, au suficient os pentru a putea sprijini implantul, nu au probleme de sanatate care ar putea interfera cu vindecarea oaselor si au tesuturile orale sanatoase.

Chirurgia plastica gingivala - cuprinde procedurile ce imbunatatesc aspectul zambetului, prin modificarea conturului gingival. Acestea sunt realizate pentru a corecta defectele de morfologie, pozitie sau simetrie gingivala.

Aceste manopere chirurgicale sunt utilizate doar atunci cand este necesar, dupa examinarea clinica si radiologica a cazurilor, avand ca obiectiv conservarea cat mai indelungata a dintilor. Interventiile sunt realizate sub anestezie loco-regionala, in deplina siguranta si asepsie.

Parerile pacientilor nostri

"In trecut, aveam o adevarate anxietate in privinta tratamentelor stomatologice. Astfel, am neglijat ingrijirea dintilor datorita temerii de durere si disconfort, dar in urma consultatiei la clinica Biodent Professional, mi-am dat seama ca nu aveam niciun motiv pentru a ma teme. Modul de lucru a fost destins si comod, incat am si uitat pentru ce ma aflam acolo. Voi avea nevoie de un tratament complex in viitor si voi reveni cu incredere de fiecare data."

Marin C.

"Am fost foarte incantata de prima vizita si am decis sa-mi continui tratamentul la aceasta clinica.

In primul rand locatia este usor de gasit, personalul de la receptie primitor si politicos, iar medicii lucreaza intr-o maniera atenta si lipsita de durere.

Il recomand calduros prietenilor si familiei mele."

Iulia S.

  • Ortodontie
  • Implantologie
  • Cosmetica dentara

Ortodontie in Clinica Biodent

Ortodontia reprezinta prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare.
Terapia ortodontica vizeaza depistarea unor obiceiuri vicioase sau pozitionari incorecte ale dintilor pentru asigurarea unui optim functional si estetic.
Sunt utilizate aparatele ortodontice, ce se aplica pe dinti pentru asigurarea dezvoltarii armonioase a aparatului dento-maxilar.
Cu cat diagnosticarea are loc mai devreme, cu atat tratamentul are parte de un succes mai mare.

Serviciul de implantologie Biodent

Implanturile sunt realizate dintr-un material biocompatibil, inserate in osul alveolar pentru a inlocui dintii lipsa. Ele servesc ca o ancora pentru coroanele dentare. Pot inlocui unul sau mai multi dinti absenti sau pot reprezenta o alternativa la protezele mobile.
Implanturile confera un aspect natural al dintilor, au o rezistenta crescuta in timp, fiind foarte stabile si confortabile, comparativ cu alternativele traditionale.

Estetica dentara Biodent

Un zambet stralucitor are numeroase efecte benefice asupra increderii in sine si a relatiilor interpersonale.

Stomatologia estetica rezolva fara complicatii nemultumirile legate de culoare, pete colorate, pozitii inestetice ale dintilor, prin metode minim sau deloc invazive: albire, fatetari ceramice, bonding, modelarea conturului gingival, coroane dentare estetice, redresari ortodontice.