Biodent

Stomatologia estetica

flyerstomato2In limbajul curent estetic inseamna  frumos, dar in stomatologie estetic este sinonim cu imperceptibil, invizibil in sensul unei asemanari atat de mari cu naturalul, incat nu se poate percepe diferenta. Iata cateva dintre procedurile ce pot duce la imbunatatirea esteticii dumneavoastra:

Albirea 

Dintii albi dau impresia de sanatate, tinerete, frumusete.

Coloratiile de la nivelul dintilor pot fi de mai multe feluri:

  • coloratii superficiale, usor de indepartat prin detartraj si periaj profesional, ce tin de anumite obiceiuri de viata ( fumat, consum de cafea, ceai, vin, bauturi racoritoare colorate);
  • coloratii profunde care au un caracter ereditar sau patologic ( cel mai adesea in urma tratamentelor cu tetraciclina in perioada formarii dintilor).

Albirea indeparteaza pigmentii de la nivelul smaltului si dentinei cu ajutorul unor solutii pe baza de peroxid de carbamida sau peroxid de hidrogen.

Se poate realiza acasa sau in cabinetul stomatologic.

In cabinet - se realizeaza in 1-2 sedinte sub supravegherea medicului pentru ca se folosesc solutii mai concentrate

Acasa - cu gutiere speciale care se aplica pe dinti cateva ore pe zi timp de cateva zile sau in timpul noptii.  In urma tratamentului de albire poate sa apara sensibilitate, caz in care se opreste tratamentul cateva zile si se aplica solutii cu fluor.

Tratamentul cariilor

Se  pot realiza obturatii cu rasini compozite cu proprietati estetice deosebite. Exista o paleta coloristica foarte larga astfel incat, indiferent de culoarea dintelui, obturatia poate sa fie practic “invizibila”.

De multe ori numai prin tratarea cariilor efectul estetic obtinut este deosebit pentru ca dispar petele brune sau negre care se vad direct sau prin transparenta smaltului.

Fatetele ceramice (portelan) sunt indicate in cazul unor :

  • coloratii mai puternice ale smaltului sau dentinei care nu dispar prin detartraj sau albire,
  • defecte ale smaltului,
  • dinti fracturati, 
  • leziuni de uzura ale dintilor,
  • modificari ale formei sau pozitiei in anumite limite.

  Pentru preparare este necesara indepartarea unui strat minim de substanta dentara, astfel incat dintii pot ramane vitali si se lipesc pe dinti cu un ciment special.